Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Φλογέρες

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

Υλικά:
  • 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
  • 3/4 φλυτζάνι ζάχαρη
  • φλούδα λεμονιού
  • 1 1/2 φλυτζάνι γαλέτα
  • 1 ξυλαράκι κανέλλα
  • 2 1/2 φλυτζάνια καρυδόψυχα ψιλοκοπανισμένη
  • 2 1/2 φλυτζάνια νερό
  • 1 κουτί φύλλο
  • 1 φλυτζάνι βούτυρο
  • 1 κουταλάκι κανέλα
  • 2 αυγά
  • 3 1/2 φλυτζάνια ζάχαρη

  • Εκτέλεση

    -Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170 C

    -Σε ένα μπωλ ανακατεύετε τα καρύδια, την ζάχαρη, την γαλέτα τα αυγά και την κανέλλα

    -Παίρνετε ένα ένα φύλλο το ραντίζετε με βούτυρο και το διπλώνετε στη μέση

    -Βάζετε λίγη γέμιση στη μία άκρη, διπλώνετε τις άκρες προς τα μέσα να κλείσει η γέμιση και μετά ρολάρετε να κάνετε την φλογέρα

    -Βουτυρώνετε το ταψί και τοποθετείτε τη μία δίπλα στην άλλη, ραντίζοντας με λίγο βούτυρο και νερό

    -Ψήνετε για μισή ώρα περίπου

    -Αφήνετε να κρυώσει, σκεπάζετε και το αφήνετε 24 ώρες

    -Φτιάχνετε το σιρόπι

    -Βάζετε το νερό να βράσει με τη ζάχαρη και τα μυρωδικά

    -Αφήνετε να βράσει για 5-10 λεπτά

    -Βγάζετε τα μυρωδικά και περιχύνετε το καταίφι

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    To σπιτικό Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino