Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Μηλόπιτα Χριστίνας

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

Υλικά:
  • 4 αυγά
  • 1 κουταλιά της σούπας κανέλλα
  • ξύσμα από λεμόνι
  • 1/4 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 3 μήλα
  • 1 κουταλάκι μπέϊκιν πάουντερ
  • 2 κουταλιές βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1 φλυτζάνι καρύδια
  • 1/2 βιτάμ
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 1 1/2 φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις


  • Εκτέλεση
    -Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 C

    -Βάζετε σε ένα ταψάκι το βούτυρο και το λιώνετε στο φούρνο για 2-3 λεπτά

    -Καθαρίζετε τα μήλα και τα κόβετε είτε σε ροδέλλες είτε σε μισοφέγγαρα αφαιρώντας τα κουκούτσια

    -Τα στρώνετε στο ταψί καλύπτοντας όλο το ταψί με μήλο

    -Πασπαλίζετε με την ζάχαρη, την κανέλλα και τα καρύδια

    -Βάζετε το ταψάκι πάλι στο φούρνο για 10 λεπτά

    -Κοσκινίζετε το αλεύρι και προσθέτετε το μπέϊκιν πάουντερ

    -Βάζετε σε ένα μπωλ το βούτυρο με την ζάχαρη και χτυπάτε μέχρι να ασπρίσουν

    -Προσθέτετε τους κπρόκους από τα αυγά

    -Χτυπάτε τ' ασπράδια σε μαρέγκα

    -Ρίχνετε τη μαρέγκα στο μπωλ με την ζάχαρη και ανακατεύετε

    -Προσθέτετε το αλεύρι

    -Χτυπάτε μέχρι να γίνει μία λεία ζύμη

    -Ρίχνετε τη ζύμη πάνω από τα μήλα ομοιόμορφα

    -Ψήνετε για 1 ώρα περίπου

    -Όταν είναι έτοιμη την βγάζετε από το ταψί για να έρθουν τα μήλα από πάνω

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    To σπιτικό Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino