Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Ραβανί

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

Υλικά:
  • 2 φλυτζάνια σιμιγδάλι
  • 2 φλυτζάνια σιμιγδάλι
  • 1 1/2 φλυτζάνι αλεύρι
  • 3 φλυτζάνια νερό
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 3 1/2 φλυτζάνια ζάχαρη
  • 7 αυγά χωριστά κρόκους από ασπράδια
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • 1 φλυτζάνι βούτυρο
  • 2 βανίλλιες

  • Εκτέλεση

    -Χτυπάτε το βούτυρο πολύ καλά

    -Βάζετε σε ένα μπωλ τους κρόκους και τη ζάχαρη και χτυπάτε πολύ καλά και τα προσθέτετε στο βούτυρο

    -Ανακατεύετε μαζί το αλεύρι, το μπέϊκιν πάουντερ, τη σόδα, τις βανίλλιες και το σιμιγδάλι

    -Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα

    -Ρίχνετε τη μαρέγκα και το αλεύρι στο μείγμα των αυγών εναλλάξ

    -Βουτυρώνετε ένα ταψί και το πασπαλίζετε με σιμιγδάλι

    -Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί

    -Ψήνετε σε μέτριο φούρνο

    -Όταν είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει

    -Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε την υπόλοιπη ζάχαρη με το νερό και το αφήνετε να βράσει μέχρι να δέσει το σιρόπι

    -Όταν το ραβανί μισοκρυώσει ρίχνετε από πάνω πολύ ζεστό το σιρόπι προσεχτικά

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    To σπιτικό Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino