Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Χαλβάς Πολίτικος

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

Υλικά:
  • 1 φλυτζάνι αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
  • 5 φλυτζάνια νερό
  • 2 φλυτζάνια ζάχαρη
  • 2 φλυτζάνια σιμιγδάλι
  • 1 φλυτζάνι λάδι
  • 1 ξυλάκι κανέλλα
  • 3 γαρύφαλλα
  • φλούδα λεμονιού

  • Εκτέλεση

    -Βάζετε σε μια μικρή κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη, την κανέλλα, τα γαρύφαλλα και την φλούδα λεμονιού να βράσει

    -Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζετε το λάδι να κάψει

    -Προσθέτετε το σιμιγδάλι στην κατσαρόλα με το λάδι, ανακατεύοντας και προσέχοντας να μην καεί αλλά να κοκκινήσει ελαφρά

    -Αφαιρείτε απο την κατσαρόλα με το νερό, τα μυρωδικά

    -Μόλις καβουρντιστεί το σιμιγδάλι ρίχνετε με προσοχή το βραστό νερό, λίγο λίγο, στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει

    -Προσθέτετε τ αμύγδαλα και σερβίρετε σε φόρμα

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    To σπιτικό Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino