Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Τούρτα Παγωτό Cappuccino

Κυριακή 9 Αυγούστου 2009

Υλικά:
Για τη βάση:
  • 2 πακέτα petit-beurre τριμμένα
  • 180 γραμμάρια μαργαρίνη
  • 250 γραμμάρια λιωμένη κουβερτούρα
  • 1 κ. γλ. nescafe

Για το παγωτό:
  • 2 κουτιά εβαπορέ
  • 1 κουτί morfat
  • 3/4 ποτηριού ζάχαρη άχνη
  • 1 βανίλια
  • 2 κουταλιές nescafe σε σκόνη
Εκτέλεση

  1. Για τη βάση, αναμιγνύω τα υλικά της βάσης μεταξύ τους καλά. Κρατάω δυο φλυτζάνια απ'το μίγμα και το υπόλοιπο το στρώνω στο δίσκο που θα σερβίρω την τούρτα, περιορίζοντάς το με κουμπωτή φόρμα για τούρτες και κέικ (τη βάση της φόρμας δεν τη χρειαζόμαστε). Αφήνω στο ψυγείο για μισή ώρα.
  2. Ετοιμάζω την κρέμα: Χτυπάω όλα τα υλικά του παγωτού μαζί και αφήνω στην κατάψυξη για λίγο, να σφίξει ελαφρυά.
  3. Συναρμολόγηση:Βγάζω τη βάση απ'το ψυγείο και την κρέμα απ'την κατάψυξη. Ξαναχτυπάω για λίγο το παγωτό και στρώνω 2 κούπες απ'αυτό πάνω στη βάση με τα μπισκότα. Ύστερα παίρνω το μίγμα απ'τα μπισκότα που είχα κρατήσει και κάνω μια ακόμα στρώση πάνω απ'την κρέμα, πιέζοντας ελαφρά να ενωθούν λιγάκι. Μεταφέρω στην κατάψυξη για μισή ώρα και ύστερα στρώνω από πάνω την υπόλοιπη κρέμα. Καταψύχω για 5 ώρες τουλάχιστον.
  4. Σερβίρω με τριμμένη σοκολάτα ή φτιάχνω ότι γαρνίρισμα θέλω!

Σπιτικό παγωτό σοκολάτας

Υλικά:
  • 1 λιτρο φρεσκο γαλα
  • 160ml κρεμα γαλακτος
  • 200γρ. κουβερτουρα σε κομματια και λιωμενη σε μπεν μαρι
  • 100γρ. κακαο (σκονη)
  • 320γρ. ζαχαρη
  • 2 ξυλακια κανελσς
  • 1 ασπραδι αυγου
Εκτέλεση

  1. Βραζετε το γαλα μαζι με την κρεμα γαλακτος, τη ζαχαρη και την κανελα. Αποσυρετε το σκευος απο τη φωτια, αφηνετε για λιγη ωρα να τραβηξουν τα υλικα το αρωμα της κανελας και κατοπιν πεταμε τα ξυλακια.
  2. Προσθετετε πρωτα τη λιωμενη σοκολατα και κατοπιν το κακαο και ανακατευετε μεχρι να διαλυθει το κακαο και να ομογενοποιηθουν τα υλικα.
  3. Χτυπατε το ασπραδι σε σφιχτη μαρεγκα και το ενσωματωνετε στο μειγμα.
  4. Παγωνετε στην καταψυξη με τον παραδοσιακο τροπο.

Σορμπέ με Mango

Υλικά:
  • 4 μεγάλα Mango
  • 1 λεμόνι (τον χυμό του)
  • ζάχαρη (ποσότητα υπολογιζόμενη ανάλογα με το βάρος των φρούτων)
  • 1 φακελάκι ζάχαρη με γεύση βανίλιας
Εκτέλεση
  1. Ανοίγουμε στη μέση τα μάνγκο μας, αφαιρούμε το κουκούτσι τους και, με τη βοήθεια ενός κουταλιού, βγάζουμε το εσωτερικό τους, τη ψίχα τους δηλαδή (το λευκό μέρος του φρούτου μέσα από την πράσινη φλούδα).
  2. Τοποθετούμε την ψίχα σε δοχείο και, για να αποφύγουμε να μας μαυρίσει, την καταβρέχουμε αμέσως με τον χυμό του λεμονιού. Στη συνέχεια την περνάμε από σουρωτήρι, σήτα, μύλο λαχανικών στην λεπτή του θέση για να πάρουμε τον πολτό τους (μαζί με τους χυμούς τους, τους οποίους κρατάμε).
  3. Υπολογίζουμε περίπου 100 γρ. ζάχαρης για κάθε 250 γρ. μάγκο και την προσθέτουμε στον πολτό των φρούτων. Ανακατεύουμε καλά με το εργαλείο που κτυπάμε τα αυγά, μέχρι να λιώσει εντελώς η ζάχαρη και να ενσωματωθεί στο μάγκο.
  4. Προσθέτουμε και την ζάχαρη με άρωμα βανίλιας, ανακατεύουμε και πάλι καλά και χύνουμε το μείγμα μας στο δοχείο της παγωτομηχανής μας (εάν διαθέτουμε τέτοια).
  5. Ετοιμάζουμε το σορμπέ σύμφωνα με τις υποδείξεις του κατασκευαστή της μηχανής.
  6. Όταν θα έχει συμπληρωθεί ο χρόνος που προβλέπεται για την ετοιμασία του σορμπέ, βγάζουμε την μηχανή του παγωτού από τον καταψύκτη και σερβίρουμε το σορμπέ σε κούπες ή σε ψηλά ποτήρια σαμπάνιας σε μπαλάκια, χρησιμοποιώντας για αυτό το ειδικό εργαλείο για το παγωτό.
  7. Ας έχουμε πάντα στο μυαλό ότι το σορμπέ λιώνει πιο εύκολα από το παγωτό.
  8. Και η ενδιαφέρουσα περίπτωση του να μην έχουμε μηχανή παγωτού στο σπίτι. Τι κάνουμε σε αυτή τη περίπτωση; Πρέπει να καταφύγουμε σε κάποιες δραστικές όσο και αποτελεσματικές εναλλακτικές μεθόδους.
  9. Αρχικά πρέπει να γνωρίζουμε ότι, αφού βάλουμε το δοχείο (ή τις παγοθήκες, με ή χωρίς διαχωριστικά) στη κατάψυξη, το υλικό που θέλουμε να παγώσουμε πρέπει να ανακατεύεται με ξύλινο κουτάλι, κάθε 30 λεπτά περίπου, τουλάχιστον μέχρι το σημείο που θα πάψει να είναι τόσο απαλό ώστε να μπορούμε να το ανακατεύουμε. Αυτή η μέθοδος βοηθά στο να αποφύγουμε τη δημιουργία παγοκρυστάλλων στην επιφάνειά του, που θα είχαν σαν αποτέλεσμα να κάνουν νερουλό το τελικό προϊόν μας. Επίσης μειώνει τη πιθανότητα κάποια από τα υλικά μας να διαχωρισθούν και να βουλιάξουν στον πάτο του δοχείου.
  10. Όσον αφορά ιδιαίτερα στα σορμπέ (γενικά), υπάρχει ένα διαφορετικό σύστημα που θα ακολουθήσουμε εάν δεν διαθέτουμε κάποια ηλεκτρική συσκευή.
  11. Όταν ολοκληρωθεί το πήξιμο του μείγματος, σπάμε την παγωμένη μάζα και τοποθετούμε τα κομμάτια (ή τα κυβάκια εάν έχουμε ετοιμάσει το σορμπέ μας με τα γνωστά διαχωριστικά των παγοθηκών) στο μίξερ, μετατρέποντάς τα στη μικρή ταχύτητα σε κρέμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε με προσοχή σε αυτή τη κρέμα το ασπράδι ενός αυγού κτυπημένο σε σφικτή μαρέγκα και ανακατεύουμε και πάλι μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
  12. Ξαναβάζουμε το μείγμα μας στη κατάψυξη για άλλα 30 λεπτά περίπου, ώστε να πήξει και άλλο, χωρίς όμως να σφίξει πάρα πολύ. Με τον τρόπο αυτό, το σορμπέ θα δείχνει πιο κρεμώδες και καθόλου νερουλό, ένα ενδεχόμενο πολύ συνηθισμένο, δεδομένου ότι τα βασικά του υλικά είναι υγρά (νερό, χυμοί φρούτων, καφές ή διάφορα λικέρ).

Παγωτό φράουλα σορμπέ

Υλικά:
  • 500 γρ. ώριμες φράουλες
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα νερό
  • 3 κουταλιές σούπας λεμόνι
  • 3 κουταλιές σούπας βότκα

Εκτέλεση
  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε τις φράουλες.
  2. Διαλύουμε τη ζάχαρη στο νερό που πρέπει να είναι χλιαρό. Αφού διαλυθεί, βάζουμε το σιρόπι στο μάτι μέχρι να πάρει βράση και μετά κλείνουμε το ρεύμα, αφήνοντας το κατσαρολάκι στο μάτι (ξεσκέπαστο) να συνεχίζει να βράζει μέχρι να σταματήσει.
  3. Το βγάζουμε απο το μάτι και το αφήνουμε να κρυώσει.
  4. Βάζουμε σε μπλέντερ τις φράουλες, το λεμόνι, τη βότκα και το μισό απο το σιρόπι που φτιάξαμε και το δουλεύουμε.
  5. Αφού ετοιμαστεί, βάζουμε και το υπόλοιπο σιρόπι, ανακατεύουμε ξανά και το μίγμα είναι έτοιμο για την παγωτομηχανή.
  6. Εκεί, το δουλεύουμε 45 λεπτά περίπου, βάζουμε τον κάδο με το παγωτό στο ψυγείο για 5-10 ώρες να σφίξει και μετά το σερβίρουμε "προς βρώσιν" ή το μεταφέρουμε σε άλλο δοχείο για να παραμείνει στην κατάψυξη.

Παγωτό της Γιαγιάς

Υλικά:
  • 2 τενεκεδάκια φυτική σαντιγύ morfat
  • 4 κουτάκια ζαχαρούχο γάλα
  • 10 κουταλιές κακάο

Εκτέλεση
  1. Χτυπάμε πρώτα τα 2 κουτιά μόρφατ για 40 λεπτά περίπου μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Προσθέτουμε τα ζαχαρούχα και χτυπάμε για άλλα 15 λεπτά μέχρι να ανακατευτούν καλά.
  3. Λιώνουμε σε κατσαρολάκι με λίγο νερό το κακάο και το προσθέτουμε στο μίξερ.
  4. Συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι όλα τα υλικά να ανακατευτούν τελείως.
  5. Σερβίρουμε σε ότι σκεύος θέλουμε να αποθηκεύσουμε το παγωτό και το βάζουμε στην κατάψυξη.

Παγωτό Στρατσιατέλα

Υλικά:
  • 2 σακουλάκια MORFAT ή GARNIE με γεύση βανίλια
  • 400γρ. φρέσκο γάλα
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κρέμα γάλακτος των 200ml
  • 1 κουβερτούρα τριμμένη ή 1 σακουλάκι σταγόνες
  • Πουράκια για την διακόσμηση
Εκτέλεση

  1. Βάζω στο μίξερ το φρέσκο γάλα και το MORFAT και τα χτυπάω για περίπου 5 με 7 λεπτά.
  2. Προσθέτω το ζαχαρούχο και την κρέμα γάλακτος και συνεχίζω το χτύπημα.
  3. Μόλις το μίγμα ανακατευτεί καλά ρίχνω την κουβερτούρα και το χτυπάω για ακόμα 2 λεπτά.
  4. Το βάζω σε ένα μπόλ και αμέσως στην κατάψυξη. Το αφήνω για 4 με 5 ώρες μέχρι να παγώσει καλά.
  5. Το παγωτό μας είναι έτοιμο. Μπορούμε να διακοσμήσουμε με πουράκια.

Παγωτό σάντουιτς

Υλικά:
  • 2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
  • 1 ερμόλ
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 2 κρέμες στιγμής Γιώτης ίδιες (σοκολάτα ή φράουλα ή βανίλια κ.λ.π.)
  • 3 φλυτζάνια τσαγιού γάλα για τις κρέμες
  • 2 βανίλιες

Εκτέλεση
  1. Στρώνουμε σε τάπερ (διαστάσεων 33Χ22) μια σειρά μπισκότα, με την καλή τους πλευρά προς τα κάτω.
  2. Στο μίξερ χτυπάμε τις 2 κρέμες στιγμής όπως γράφει το φακελάκι τους. Προσθέτουμε το ερμόλ, το ζαχαρούχο γάλα και τις βανίλιες (αν η κρέμα δεν είναι βανίλια).
  3. Χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να γίνει η κρέμα αφράτη.
  4. Πάνω από τα μπισκότα που βάλαμε στο τάπερ ρίχνουμε την κρέμα και την στρώνουμε ώστε να καλύψει τα μπισκότα ισόπαχα.
  5. Πάνω από την κρέμα τοποθετούμε πάλι μπισκότα με την καλή τους όψη προς τα επάνω, αλλά ακριβώς στην ίδια διάταξη όπως και στη βάση, ώστε όταν κοπούν τα κομμάτια στις διαστάσεις του μπισκότου να είναι ολόκληρο μπισκότο επάνω και κάτω.
  6. Κλείνουμε το τάπερ και το βάζουμε στην κατάψυξη.

Παγωτό Παρφαί Σοκολάτας

Υλικά:
  • 1 φυτική κρέμα γάλακτος 500 γραμ.
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ
  • 1 ολόκληρη σοκολάτα κουβερτούρα Παυλίδης
  • 2 βανίλλιες
  • σταγόνες σοκολάτας ή κάντιτα
Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ.
  2. Προσθέτουμε το γάλα εβαπορέ, το ζαχαρούχο, τις βανίλλιες και τέλος την κουβερτούρα, αφού την έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων, και ανακατεύουμε.
  3. Το βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει.
  4. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε στο τέλος και σταγόνες σοκολάτας ή κάντιτα.

Παγωτό μπανάνα σορμπέ

Υλικά:
  • 3/4 κούπας ζάχαρη
  • 1 κούπα νερό
  • 2 κουταλάκια γλυκού ζελατίνη σκόνη
  • Φρέσκο χυμό από 1 λεμόνι
  • 4 μπανάνες καθαρισμένες, περίπου 400γρ.
Εκτέλεση
  1. Αρχικά σε ένα δοχείο αφήνουμε να φουσκώσει η ζελατίνη σε 2 κουταλιές σούπας κρύο νερό.
  2. Εν συνεχεία διαλύουμε τη ζάχαρη μέσα στο νερό (χλιαρό) και το βάζουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά για να γίνει σιρόπι.
  3. Μόλις γίνει, ρίχνουμε το σιρόπι στο μίγμα της ζελατίνης και ανακατεύουμε καλά.
  4. Προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
  5. Κόβουμε στο μπλέντερ τις μπανάνες, που καλό θα είναι να είναι απο το ψυγείο και αρκετά ώριμες, ρίχνουμε το μίγμα του σιροπιού-ζελατίνης που έχει κρυώσει ήδη και το δουλεύουμε να γίνει χυλός.
  6. Το βάζουμε στην παγωτομηχανή, το δουλεύουμε για 45 λεπτά περίπου (ή σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή) και μετά τοποθετούμε τον κάδο μας όπως είναι με το παγωτό στην κατάψυξη για 5-10 ώρες να σφίξει, οπότε μετά είναι έτοιμο για σερβίρισμα ή μεταφορά εκτός κάδου.

Κορμός παγωτό

Υλικά:

Για το παντεσπάνι:
6 ασπράδια,
3 κ.σ. αλεύρι,
1 ποτήρι ζάχαρη,
6 κροκάδια,
4 κ.σ.κακάο,
2 βανίλιες.


Για την κρέμα:

1 ποτήρι άχνη ζάχαρη,
250 κρέμα γάλακτος,
1 πακέτο τυρί κρέμα,
1 βανίλια.

Εκτέλεση

  1. Χτυπώ τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα και τα βάζω στο ψυγείο. Ανακατεύω το αλεύρι, τη ζάχαρη, τα κροκάδια, το κακάο και τις βανίλιες. Προσθέτω σιγά-σιγά τη μαρέγκα και ψήνω στους 180 για 10-20 min σε ταψί με λαδόκολλα.
  2. Φτιάχνω την κρέμα ανακατεύοντας την άχνη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος, το τυρί κρέμα και τη βανίλια.
  3. Όταν κρυώσει το παντεσπάνι αλείφουμε πάνω την κρέμα και το τυλίγουμε σε ρολό με τη βοήθεια της λαδόκολλας. Βάζω στην κατάψυξη.
  4. Όταν θελω να το σερβίρω το σκεπάζω με σαντιγύ .

Γρανίτα φράουλα

Υλικά:
  • 1 κιλό φράουλες
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ποτήρι του κρασιού χυμό λεμόνι
  • 1-2 βανίλιες
  • 1 ασπράδι αυγού

Εκτέλεση
  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε τις φράουλες.
  2. Τις λιώνουμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι.
  3. Τις βάζουμε σε ένα μπωλ, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το χυμό λεμονι, τις βανίλιες και ανακατεύουμε.
  4. Σε άλλο μπωλ, χτυπάμε το ασπράδι του αυγού μαρέγκα και το προσθέτουμε στο μίγμα με τις φράουλες.
  5. Ανακατεύουμε ανάλαφρα.
  6. Το τοποθετούμε στην κατάψυξη και όταν παγώσει, σερβίρουμε την γρανίτα μας.

milk shake

Υλικά:
  • 500 ml φρέσκο γάλα
  • 1 κεσεδακι γιαούρτι ή 3 μπαλλες παγωτό
  • 4-6 θρυμματισμένα παγάκια
  • 2-3 κουταλιες μαρμελάδα
  • σιρόπι της αρεσκειας σας
  • έτοιμη σαντιγυ
  • λιγη τρούφα

Εκτέλεση
  1. Μεσα στο μπλεντερ βαζουμε 500 ml γαλα, ριχνουμε το γιαουρτι ή το παγωτο, προσθετουμε την μαρμελαδα, το σιροπι-α και τα θρυμματισμενα παγακια.
  2. Το χτυπαμε για 2 λεπτα και το σερβιρουμε σε μακροστενα ποτηρια
  3. Προσθετουμε την σαντιγυ και πασπαλιζουμε με τρούφα

Ice cream soda

Υλικά:
  • 3 κ.σ. σιρόπι σοκολάτα ή φράουλα ή καραμέλα (προαιρετικά)
  • 1 ποτήρι σόδα
  • 1-2 μπάλες παγωτό
Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα ψηλό ποτήρι και σερβίρουμε με καλαμάκι.

To σπιτικό Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino