Για τη βάση:
Για το παγωτό:
- 2 πακέτα petit-beurre τριμμένα
- 180 γραμμάρια μαργαρίνη
- 250 γραμμάρια λιωμένη κουβερτούρα
- 1 κ. γλ. nescafe
Για το παγωτό:
- 2 κουτιά εβαπορέ
- 1 κουτί morfat
- 3/4 ποτηριού ζάχαρη άχνη
- 1 βανίλια
- 2 κουταλιές nescafe σε σκόνη
- Για τη βάση, αναμιγνύω τα υλικά της βάσης μεταξύ τους καλά. Κρατάω δυο φλυτζάνια απ'το μίγμα και το υπόλοιπο το στρώνω στο δίσκο που θα σερβίρω την τούρτα, περιορίζοντάς το με κουμπωτή φόρμα για τούρτες και κέικ (τη βάση της φόρμας δεν τη χρειαζόμαστε). Αφήνω στο ψυγείο για μισή ώρα.
- Ετοιμάζω την κρέμα: Χτυπάω όλα τα υλικά του παγωτού μαζί και αφήνω στην κατάψυξη για λίγο, να σφίξει ελαφρυά.
- Συναρμολόγηση:Βγάζω τη βάση απ'το ψυγείο και την κρέμα απ'την κατάψυξη. Ξαναχτυπάω για λίγο το παγωτό και στρώνω 2 κούπες απ'αυτό πάνω στη βάση με τα μπισκότα. Ύστερα παίρνω το μίγμα απ'τα μπισκότα που είχα κρατήσει και κάνω μια ακόμα στρώση πάνω απ'την κρέμα, πιέζοντας ελαφρά να ενωθούν λιγάκι. Μεταφέρω στην κατάψυξη για μισή ώρα και ύστερα στρώνω από πάνω την υπόλοιπη κρέμα. Καταψύχω για 5 ώρες τουλάχιστον.
- Σερβίρω με τριμμένη σοκολάτα ή φτιάχνω ότι γαρνίρισμα θέλω!
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου