Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σορμπέ με Mango

Κυριακή 9 Αυγούστου 2009

Υλικά:
  • 4 μεγάλα Mango
  • 1 λεμόνι (τον χυμό του)
  • ζάχαρη (ποσότητα υπολογιζόμενη ανάλογα με το βάρος των φρούτων)
  • 1 φακελάκι ζάχαρη με γεύση βανίλιας
Εκτέλεση
  1. Ανοίγουμε στη μέση τα μάνγκο μας, αφαιρούμε το κουκούτσι τους και, με τη βοήθεια ενός κουταλιού, βγάζουμε το εσωτερικό τους, τη ψίχα τους δηλαδή (το λευκό μέρος του φρούτου μέσα από την πράσινη φλούδα).
  2. Τοποθετούμε την ψίχα σε δοχείο και, για να αποφύγουμε να μας μαυρίσει, την καταβρέχουμε αμέσως με τον χυμό του λεμονιού. Στη συνέχεια την περνάμε από σουρωτήρι, σήτα, μύλο λαχανικών στην λεπτή του θέση για να πάρουμε τον πολτό τους (μαζί με τους χυμούς τους, τους οποίους κρατάμε).
  3. Υπολογίζουμε περίπου 100 γρ. ζάχαρης για κάθε 250 γρ. μάγκο και την προσθέτουμε στον πολτό των φρούτων. Ανακατεύουμε καλά με το εργαλείο που κτυπάμε τα αυγά, μέχρι να λιώσει εντελώς η ζάχαρη και να ενσωματωθεί στο μάγκο.
  4. Προσθέτουμε και την ζάχαρη με άρωμα βανίλιας, ανακατεύουμε και πάλι καλά και χύνουμε το μείγμα μας στο δοχείο της παγωτομηχανής μας (εάν διαθέτουμε τέτοια).
  5. Ετοιμάζουμε το σορμπέ σύμφωνα με τις υποδείξεις του κατασκευαστή της μηχανής.
  6. Όταν θα έχει συμπληρωθεί ο χρόνος που προβλέπεται για την ετοιμασία του σορμπέ, βγάζουμε την μηχανή του παγωτού από τον καταψύκτη και σερβίρουμε το σορμπέ σε κούπες ή σε ψηλά ποτήρια σαμπάνιας σε μπαλάκια, χρησιμοποιώντας για αυτό το ειδικό εργαλείο για το παγωτό.
  7. Ας έχουμε πάντα στο μυαλό ότι το σορμπέ λιώνει πιο εύκολα από το παγωτό.
  8. Και η ενδιαφέρουσα περίπτωση του να μην έχουμε μηχανή παγωτού στο σπίτι. Τι κάνουμε σε αυτή τη περίπτωση; Πρέπει να καταφύγουμε σε κάποιες δραστικές όσο και αποτελεσματικές εναλλακτικές μεθόδους.
  9. Αρχικά πρέπει να γνωρίζουμε ότι, αφού βάλουμε το δοχείο (ή τις παγοθήκες, με ή χωρίς διαχωριστικά) στη κατάψυξη, το υλικό που θέλουμε να παγώσουμε πρέπει να ανακατεύεται με ξύλινο κουτάλι, κάθε 30 λεπτά περίπου, τουλάχιστον μέχρι το σημείο που θα πάψει να είναι τόσο απαλό ώστε να μπορούμε να το ανακατεύουμε. Αυτή η μέθοδος βοηθά στο να αποφύγουμε τη δημιουργία παγοκρυστάλλων στην επιφάνειά του, που θα είχαν σαν αποτέλεσμα να κάνουν νερουλό το τελικό προϊόν μας. Επίσης μειώνει τη πιθανότητα κάποια από τα υλικά μας να διαχωρισθούν και να βουλιάξουν στον πάτο του δοχείου.
  10. Όσον αφορά ιδιαίτερα στα σορμπέ (γενικά), υπάρχει ένα διαφορετικό σύστημα που θα ακολουθήσουμε εάν δεν διαθέτουμε κάποια ηλεκτρική συσκευή.
  11. Όταν ολοκληρωθεί το πήξιμο του μείγματος, σπάμε την παγωμένη μάζα και τοποθετούμε τα κομμάτια (ή τα κυβάκια εάν έχουμε ετοιμάσει το σορμπέ μας με τα γνωστά διαχωριστικά των παγοθηκών) στο μίξερ, μετατρέποντάς τα στη μικρή ταχύτητα σε κρέμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε με προσοχή σε αυτή τη κρέμα το ασπράδι ενός αυγού κτυπημένο σε σφικτή μαρέγκα και ανακατεύουμε και πάλι μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
  12. Ξαναβάζουμε το μείγμα μας στη κατάψυξη για άλλα 30 λεπτά περίπου, ώστε να πήξει και άλλο, χωρίς όμως να σφίξει πάρα πολύ. Με τον τρόπο αυτό, το σορμπέ θα δείχνει πιο κρεμώδες και καθόλου νερουλό, ένα ενδεχόμενο πολύ συνηθισμένο, δεδομένου ότι τα βασικά του υλικά είναι υγρά (νερό, χυμοί φρούτων, καφές ή διάφορα λικέρ).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To σπιτικό Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino