Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Παγωτό μπανάνα σορμπέ

Κυριακή 9 Αυγούστου 2009

Υλικά:
  • 3/4 κούπας ζάχαρη
  • 1 κούπα νερό
  • 2 κουταλάκια γλυκού ζελατίνη σκόνη
  • Φρέσκο χυμό από 1 λεμόνι
  • 4 μπανάνες καθαρισμένες, περίπου 400γρ.
Εκτέλεση
  1. Αρχικά σε ένα δοχείο αφήνουμε να φουσκώσει η ζελατίνη σε 2 κουταλιές σούπας κρύο νερό.
  2. Εν συνεχεία διαλύουμε τη ζάχαρη μέσα στο νερό (χλιαρό) και το βάζουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά για να γίνει σιρόπι.
  3. Μόλις γίνει, ρίχνουμε το σιρόπι στο μίγμα της ζελατίνης και ανακατεύουμε καλά.
  4. Προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
  5. Κόβουμε στο μπλέντερ τις μπανάνες, που καλό θα είναι να είναι απο το ψυγείο και αρκετά ώριμες, ρίχνουμε το μίγμα του σιροπιού-ζελατίνης που έχει κρυώσει ήδη και το δουλεύουμε να γίνει χυλός.
  6. Το βάζουμε στην παγωτομηχανή, το δουλεύουμε για 45 λεπτά περίπου (ή σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή) και μετά τοποθετούμε τον κάδο μας όπως είναι με το παγωτό στην κατάψυξη για 5-10 ώρες να σφίξει, οπότε μετά είναι έτοιμο για σερβίρισμα ή μεταφορά εκτός κάδου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To σπιτικό Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino