Υλικά:
- 1 λιτρο φρεσκο γαλα
- 160ml κρεμα γαλακτος
- 200γρ. κουβερτουρα σε κομματια και λιωμενη σε μπεν μαρι
- 100γρ. κακαο (σκονη)
- 320γρ. ζαχαρη
- 2 ξυλακια κανελσς
- 1 ασπραδι αυγου
Εκτέλεση
- Βραζετε το γαλα μαζι με την κρεμα γαλακτος, τη ζαχαρη και την κανελα. Αποσυρετε το σκευος απο τη φωτια, αφηνετε για λιγη ωρα να τραβηξουν τα υλικα το αρωμα της κανελας και κατοπιν πεταμε τα ξυλακια.
- Προσθετετε πρωτα τη λιωμενη σοκολατα και κατοπιν το κακαο και ανακατευετε μεχρι να διαλυθει το κακαο και να ομογενοποιηθουν τα υλικα.
- Χτυπατε το ασπραδι σε σφιχτη μαρεγκα και το ενσωματωνετε στο μειγμα.
- Παγωνετε στην καταψυξη με τον παραδοσιακο τροπο.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου