Υλικά:
1/2 ποτηράκι του καφέ ούζο1 κουταλάκι δυόσμο 1 αυγό 1 κρεμμύδι τριμμένολάδι για τηγάνισμα 4 φέτες ψωμί μουσκεμένο σε νερό και στιμμένο1 1/2 φλυτζάνι αλεύρι½ κιλό κιμάς 1/3 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένοαλάτι, πιπέρι
-Βάζετε σε ένα μπώλ τον κιμά, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το ψωμί, το ούζο και το αυγό
-Αλατοπιπερώνετε
-Ζυμώνετε καλά
-Πλάθετε τον κιμά σε κεφτεδάκια
-Σε ένα πιάτο βάζετε το αλέυρι
-Βάζετε σε ένα τηγάνι το λάδι να κάψει
-Αλευρώνετε τα κεφτεδάκια
-Τηγανίζετε και από τις δύο πλευρές
Υλικά:
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο1/3 ματσάκι μαϊντανό 1 φλυτζάνι λάδι 2 φέτες ψίχα ψωμιού άσπρου μουσκεμένο σε νερό και στιμμένο½ κιλό κιμά 1 φλυτζανάκι του καφέ ρύζι 3 αυγάαλάτι, πιπέρι
-Βάζετε τον κιμά σε ένα μπωλ
-Προσθέτετε το ψωμί, το 1 αυγό, τον μαϊντανό, το κρεμμύδι
-Αλατοπιπερώνετε
-Ζυμώνετε το μείγμα και πλάθετε τα γιουβαρλάκια
-Τοποθετείτε τα γιουβαρλάκια σε μία κατσαρόλα
-Τα σκεπάζετε με νερό
-Ρίχνετε το λάδι
-Αφήνετε να βράσουν σε μέτρια φωτιά
-Πρέπει να μείνουν με αρκετό ζουμί στο τέλος
-Μόλις είναι έτοιμα τα αποσύρετε από τη φωτιά
-Χωρίζετε τους κρόκους απο τ ασπράδια
-Στίβετε το λεμόνι
-Χτυπάτε τους κρόκους από τα υπόλοιπα αυγά
-Χτυπάτε τ΄ασπράδια σε μαλακή μαρέγκα
-Ρίχνετε τους κρόκους στην μαρέγκα
-Προσθέτετε τον χυμό λεμονιού
-Προσθέτετε λίγο λίγο το ζουμί από την κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς να μην κόψει το αυγό
-Γυρίζετε το μίγμα στην κατσαρόλα
-Κουνάτε την κατσαρόλα να πάει το αυγολέμονο παντού
Υλικά:
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο4 φλυτζάνια τσαγιού ρύζι 1 κιλό αρνί (μπούτι)1 λεμόνι αλάτι και πιπέρι
-Αλατοπιπερώνετε το κρέας
-Το βάζετε στο ταψί
-Λιώνετε το βούτυρο και περιχύνετε το αρνί
-Ψήνετε σε μέτριο φούρνο έως να ροδίσει και να μισοψηθεί
-Προσθέτετε 10 φλυτζάνια νερό και μόλις βράσει ρίχνετε το ρύζι και ανακατεύετε που και που να μην κολλίσει
Υλικά:
1 κουτί γάλα εβαπορέ, 2 φλυτζάνια νερό2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο6 κουταλιές της σούπας αλεύρι 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο4 κουταλιές βούτυρο1/2 φλυτζάνι λάδι3 φλυτζάνια κεφαλοτύρι τριμμένο1/2 κιλό κιμά1 ξυλαράκι κανέλλα4 κουταλιές βούτυρο1 κονσέρβα τοματάκι, 1 κουταλιά πελτέ1 πακέτο μακαρόνια χοντρά1/2 φλυτζάνι κρασί λίγο μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι1/2 ματσάκι μαϊντανό1 κρόκο αυγού
-Σε μία κατσαρόλα βάζετε νερό να βράσει
-Μόλις βράσει ρίχνετε τα μακαρόνια
-Αφήνετε να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου
-Βγάζετε από την κατσαρόλα τα μακαρόνια και τα στραγγίζετε
-Στην κατσαρόλα βάζετε το βούτυρο να λιώσει
-Τσιγαρίζετε τα μακαρόνια και τα στρώνετε σε ένα ταψί
-Πασπαλίζετε με τυρί
-Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι
-Προσθέτετε τον κιμά και τσιγαρίζετε ανακατεύοντας με πηρούνι για να μην σβολιάσει
-Προσθέτετε το σκόρδο, την κανέλλα
-Αλατοπιπερώνετε
-Σβήνετε με κρασί
-Προσθέτετε τον μαϊντανό
-Ρίχνετε την τομάτα και τον πελτέ και ανακατεύετε
-Ψήνετε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά
-Αφαιρείτε την κανέλλα
-Στρώνετε τον κιμά πάνω από τα μακαρόνια
-Λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο
-Ζεστένετε το γάλα διαλυμένο στο νερό
-Προσθέτετε στο λιωμένο βούτυρο, το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς
-Μόλις γίνει μια σφικτή μάζα προσθέτετε λίγο λίγο το γάλα ζεστό ανακατεύοντας να μην σβολιάσει και δεν ρίχνετε άλλο αν πρώτα δεν πιεί το προηγούμενο
-Προσθέτετε τον κρόκο και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε
-Στρώνετε την μπεσαμέλ από πάνω από τον κιμά
-Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί
-Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά περίπου
Υλικά:
1 κονσέρβα τοματάκι1/2 φλυτζάνι λάδι1 κουταλάκι κανέλλααλάτι και πιπέρι4 γαρύφαλλα ολόκληρα 1/2 πακέτο μακαρόνια2 ξηρά μεγάλα κρεμύδια ψιλοκομμένα1/2 ματσάκι μαϊντανό1 μεγάλο αστακό1 κουταλιά της σούπας πελτέ1 ποτηράκι κρασί
-Βουλώνετε τις τρύπες του αστακού
-Βάζετε το νερό να βράσει
-Ρίχνετε μέσα τον αστακό
-Αφήνετε να βράσει για μισή ώρα
-Τον βάζετε στην άκρη και κρατάτε το νερό
-Βγάζετε το κρέας του αστακού από το κέλυφος και το ψιλοκόβετε
-Σε μία κατσαρόλα βάζετε το λάδι να κάψει
-Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και τον μαϊντανό
-Προσθέτετε τον αστακό και τον γυρίζετε στο λάδι κανα δυό φορές
-Σβήνετε με κρασί
-Ρίχνετε την ντομάτα και τον πελτέ
-Προσθέτετε τα γαρύφαλλα, το πιπέρι και την κανέλλα
-Χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει να μείνει η σάλτσα με το λάδι της
-Στο νερό που έβρασε ο αστακός, αφού το βάλετε να πάρει μία βράση, ρίχνετε τα μακαρόνια
-Βράζετε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου
-Τσιγαρίζετε τα μακαρόνια όταν είναι έτοιμα με λίγο βούτυρο και αλάτι
-Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύετε τα μακαρόνια με τη σάλτσα
-Προσθέτετε και λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύετε
Υλικά:
1/3 ματσάκι μαϊντανό2 σκελίδες σκόρδοαλάτι και πιπέρι 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα3 φλυτζάνια κεφαλοτύρι τριμμένο 4 κουταλιές βούτυρο1 φλυτζάνι νερό1 πακέτο μακαρόνια Νο 6 ή όποια προτιμάτε 1/2 φλυτζάνι λάδι1 κουτί τοματάκια1 κουταλιά της σούπας πελτέ
-Σε μία κατσαρόλα βάζετε νερό να βράσει
-Μόλις βράσει ρίχνετε τα μακαρόνια
-Αφήνετε να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου
-Βγάζετε από την κατσαρόλα τα μακαρόνια και τα στραγγίζετε
-Στην κατσαρόλα βάζετε το βούτυρο να λιώσει μαζί με λίγο αλάτι
-Τσιγαρίζετε τα μακαρόνια, αποσύρετε από τη φωτιά και τα σκεπάζετε
-Βάζετε το λάδι σε μια κατσαρόλα να κάψει σε μέτρια φωτιά
-Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και τον μαϊντανό
-Ρίχνετε την ντομάτα μαζί με το σκόρδο
-Προσθέτετε 1 φλυτζάνι νερό
-Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να πήξει και να μείνει με το λάδι της
-Σερβίρετε τα μακαρόνια σε πιάτα
-Στρώνετε τη σάλτσα πάνω στα μακαρόνια
-Πασπαλίζετε με τυρί
Υλικά:
1/2 φλυτζάνι κρασίαλάτι και πιπέρι4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένορίγανη2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα3 φλυτζάνια κεφαλοτύρι τριμμένο1 φλυτζάνι λάδι1 ξυλαράκι κανέλλα1/2 κιλό κιμά2 κουταλιές πελτέ1 πακέτο κανελόνια1/2 ματσάκι μαϊντανό2 κονσέρβες τοματάκι
-Σε μία κατσαρόλα βάζετε το μισό λάδι να κάψει
-Προσθέτετε το 1 κρεμμύδι και το τσιγαρίζετε
-Προσθέτετε την 1 κονσέρβα τοματάκι και την 1 κουταλιά πελτέ
-Αλατοπιπερώνετε
-Προσθέτετε τη ρίγανη και τις 2 σκελίδες σκόρδο
-Αφήνετε να σιγοβράσει για 15 λεπτά
-Σε μία άλλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι και τσιγαρίζετε το υπόλοιπο κρεμμύδι
-Προσθέτετε τον κιμά και τσιγαρίζετε ανακατεύοντας με πηρούνι για να μην σβολιάσει
-Προσθέτετε τις άλλες 2 σκελίδες σκόρδο και την κανέλλα
-Αλατοπιπερώνετε
-Σβήνετε με κρασί
-Προσθέτετε τον μαϊντανό
-Ρίχνετε την υπόλοιπη τομάτα και τον πελτέ και ανακατεύετε
-Ψήνετε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά και να μέινει με τη σάλτσα του
-Αφαιρείτε την κανέλλα
-Γεμίζετε ένα ένα κανελόνι με τον κιμά προσεκτικά και τα τοποθετείτε το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα ταψί
-Τα περιχύνετε με την σάλτσα που φτιάξατε
-Ψήνετε σε μέτριο φούρνο