Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Κεφτεδάκια

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

Υλικά:
  • 1/2 ποτηράκι του καφέ ούζο
  • 1 κουταλάκι δυόσμο
  • 1 αυγό
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • λάδι για τηγάνισμα
  • 4 φέτες ψωμί μουσκεμένο σε νερό και στιμμένο
  • 1 1/2 φλυτζάνι αλεύρι
  • ½ κιλό κιμάς
  • 1/3 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

  • Εκτέλεση

    -Βάζετε σε ένα μπώλ τον κιμά, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το ψωμί, το ούζο και το αυγό

    -Αλατοπιπερώνετε

    -Ζυμώνετε καλά

    -Πλάθετε τον κιμά σε κεφτεδάκια

    -Σε ένα πιάτο βάζετε το αλέυρι

    -Βάζετε σε ένα τηγάνι το λάδι να κάψει

    -Αλευρώνετε τα κεφτεδάκια

    -Τηγανίζετε και από τις δύο πλευρές

    Γιουβαρλάκια Αυγολέμονο

    Υλικά:
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/3 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 φλυτζάνι λάδι
  • 2 φέτες ψίχα ψωμιού άσπρου μουσκεμένο σε νερό και στιμμένο
  • ½ κιλό κιμά
  • 1 φλυτζανάκι του καφέ ρύζι
  • 3 αυγά
  • αλάτι, πιπέρι

  • Εκτέλεση

    -Βάζετε τον κιμά σε ένα μπωλ

    -Προσθέτετε το ψωμί, το 1 αυγό, τον μαϊντανό, το κρεμμύδι

    -Αλατοπιπερώνετε

    -Ζυμώνετε το μείγμα και πλάθετε τα γιουβαρλάκια

    -Τοποθετείτε τα γιουβαρλάκια σε μία κατσαρόλα

    -Τα σκεπάζετε με νερό

    -Ρίχνετε το λάδι

    -Αφήνετε να βράσουν σε μέτρια φωτιά

    -Πρέπει να μείνουν με αρκετό ζουμί στο τέλος

    -Μόλις είναι έτοιμα τα αποσύρετε από τη φωτιά

    -Χωρίζετε τους κρόκους απο τ ασπράδια

    -Στίβετε το λεμόνι

    -Χτυπάτε τους κρόκους από τα υπόλοιπα αυγά

    -Χτυπάτε τ΄ασπράδια σε μαλακή μαρέγκα

    -Ρίχνετε τους κρόκους στην μαρέγκα

    -Προσθέτετε τον χυμό λεμονιού

    -Προσθέτετε λίγο λίγο το ζουμί από την κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς να μην κόψει το αυγό

    -Γυρίζετε το μίγμα στην κατσαρόλα

    -Κουνάτε την κατσαρόλα να πάει το αυγολέμονο παντού

    Αρνί με ρύζι στο φούρνο

    Υλικά:
  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 4 φλυτζάνια τσαγιού ρύζι
  • 1 κιλό αρνί (μπούτι)
  • 1 λεμόνι
  • αλάτι και πιπέρι

  • Εκτέλεση

    -Αλατοπιπερώνετε το κρέας

    -Το βάζετε στο ταψί

    -Λιώνετε το βούτυρο και περιχύνετε το αρνί

    -Ψήνετε σε μέτριο φούρνο έως να ροδίσει και να μισοψηθεί

    -Προσθέτετε 10 φλυτζάνια νερό και μόλις βράσει ρίχνετε το ρύζι και ανακατεύετε που και που να μην κολλίσει

    Παστίτσιο

    Υλικά:
  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ, 2 φλυτζάνια νερό
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 6 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 κουταλιές βούτυρο
  • 1/2 φλυτζάνι λάδι
  • 3 φλυτζάνια κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1/2 κιλό κιμά
  • 1 ξυλαράκι κανέλλα
  • 4 κουταλιές βούτυρο
  • 1 κονσέρβα τοματάκι, 1 κουταλιά πελτέ
  • 1 πακέτο μακαρόνια χοντρά
  • 1/2 φλυτζάνι κρασί
  • λίγο μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 κρόκο αυγού

  • Εκτέλεση

    -Σε μία κατσαρόλα βάζετε νερό να βράσει

    -Μόλις βράσει ρίχνετε τα μακαρόνια

    -Αφήνετε να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου

    -Βγάζετε από την κατσαρόλα τα μακαρόνια και τα στραγγίζετε

    -Στην κατσαρόλα βάζετε το βούτυρο να λιώσει

    -Τσιγαρίζετε τα μακαρόνια και τα στρώνετε σε ένα ταψί

    -Πασπαλίζετε με τυρί

    -Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι

    -Προσθέτετε τον κιμά και τσιγαρίζετε ανακατεύοντας με πηρούνι για να μην σβολιάσει

    -Προσθέτετε το σκόρδο, την κανέλλα

    -Αλατοπιπερώνετε

    -Σβήνετε με κρασί

    -Προσθέτετε τον μαϊντανό

    -Ρίχνετε την τομάτα και τον πελτέ και ανακατεύετε

    -Ψήνετε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά

    -Αφαιρείτε την κανέλλα

    -Στρώνετε τον κιμά πάνω από τα μακαρόνια

    -Λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο

    -Ζεστένετε το γάλα διαλυμένο στο νερό

    -Προσθέτετε στο λιωμένο βούτυρο, το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς

    -Μόλις γίνει μια σφικτή μάζα προσθέτετε λίγο λίγο το γάλα ζεστό ανακατεύοντας να μην σβολιάσει και δεν ρίχνετε άλλο αν πρώτα δεν πιεί το προηγούμενο

    -Προσθέτετε τον κρόκο και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε

    -Στρώνετε την μπεσαμέλ από πάνω από τον κιμά

    -Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί

    -Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά περίπου

    Αστακoμακαρονάδα

    Υλικά:
  • 1 κονσέρβα τοματάκι
  • 1/2 φλυτζάνι λάδι
  • 1 κουταλάκι κανέλλα
  • αλάτι και πιπέρι
  • 4 γαρύφαλλα ολόκληρα
  • 1/2 πακέτο μακαρόνια
  • 2 ξηρά μεγάλα κρεμύδια ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 μεγάλο αστακό
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
  • 1 ποτηράκι κρασί

  • Εκτέλεση

    -Βουλώνετε τις τρύπες του αστακού

    -Βάζετε το νερό να βράσει

    -Ρίχνετε μέσα τον αστακό

    -Αφήνετε να βράσει για μισή ώρα

    -Τον βάζετε στην άκρη και κρατάτε το νερό

    -Βγάζετε το κρέας του αστακού από το κέλυφος και το ψιλοκόβετε

    -Σε μία κατσαρόλα βάζετε το λάδι να κάψει

    -Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και τον μαϊντανό

    -Προσθέτετε τον αστακό και τον γυρίζετε στο λάδι κανα δυό φορές

    -Σβήνετε με κρασί

    -Ρίχνετε την ντομάτα και τον πελτέ

    -Προσθέτετε τα γαρύφαλλα, το πιπέρι και την κανέλλα

    -Χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει να μείνει η σάλτσα με το λάδι της

    -Στο νερό που έβρασε ο αστακός, αφού το βάλετε να πάρει μία βράση, ρίχνετε τα μακαρόνια

    -Βράζετε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου

    -Τσιγαρίζετε τα μακαρόνια όταν είναι έτοιμα με λίγο βούτυρο και αλάτι

    -Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύετε τα μακαρόνια με τη σάλτσα

    -Προσθέτετε και λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύετε

    Μακαρόνια με Σάλτσα Ντομάτα

    Υλικά:

  • 1/3 ματσάκι μαϊντανό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι και πιπέρι
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 φλυτζάνια κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 4 κουταλιές βούτυρο
  • 1 φλυτζάνι νερό
  • 1 πακέτο μακαρόνια Νο 6 ή όποια προτιμάτε
  • 1/2 φλυτζάνι λάδι
  • 1 κουτί τοματάκια
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ

  • Εκτέλεση

    -Σε μία κατσαρόλα βάζετε νερό να βράσει

    -Μόλις βράσει ρίχνετε τα μακαρόνια

    -Αφήνετε να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου

    -Βγάζετε από την κατσαρόλα τα μακαρόνια και τα στραγγίζετε

    -Στην κατσαρόλα βάζετε το βούτυρο να λιώσει μαζί με λίγο αλάτι

    -Τσιγαρίζετε τα μακαρόνια, αποσύρετε από τη φωτιά και τα σκεπάζετε

    -Βάζετε το λάδι σε μια κατσαρόλα να κάψει σε μέτρια φωτιά

    -Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και τον μαϊντανό

    -Ρίχνετε την ντομάτα μαζί με το σκόρδο

    -Προσθέτετε 1 φλυτζάνι νερό

    -Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να πήξει και να μείνει με το λάδι της

    -Σερβίρετε τα μακαρόνια σε πιάτα

    -Στρώνετε τη σάλτσα πάνω στα μακαρόνια

    -Πασπαλίζετε με τυρί

    Κανελόνια

    Υλικά:
  • 1/2 φλυτζάνι κρασί
  • αλάτι και πιπέρι
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • ρίγανη
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 φλυτζάνια κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1 φλυτζάνι λάδι
  • 1 ξυλαράκι κανέλλα
  • 1/2 κιλό κιμά
  • 2 κουταλιές πελτέ
  • 1 πακέτο κανελόνια
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 2 κονσέρβες τοματάκι

  • Εκτέλεση

    -Σε μία κατσαρόλα βάζετε το μισό λάδι να κάψει

    -Προσθέτετε το 1 κρεμμύδι και το τσιγαρίζετε

    -Προσθέτετε την 1 κονσέρβα τοματάκι και την 1 κουταλιά πελτέ

    -Αλατοπιπερώνετε

    -Προσθέτετε τη ρίγανη και τις 2 σκελίδες σκόρδο

    -Αφήνετε να σιγοβράσει για 15 λεπτά

    -Σε μία άλλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι και τσιγαρίζετε το υπόλοιπο κρεμμύδι

    -Προσθέτετε τον κιμά και τσιγαρίζετε ανακατεύοντας με πηρούνι για να μην σβολιάσει

    -Προσθέτετε τις άλλες 2 σκελίδες σκόρδο και την κανέλλα

    -Αλατοπιπερώνετε

    -Σβήνετε με κρασί

    -Προσθέτετε τον μαϊντανό

    -Ρίχνετε την υπόλοιπη τομάτα και τον πελτέ και ανακατεύετε

    -Ψήνετε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά και να μέινει με τη σάλτσα του

    -Αφαιρείτε την κανέλλα

    -Γεμίζετε ένα ένα κανελόνι με τον κιμά προσεκτικά και τα τοποθετείτε το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα ταψί

    -Τα περιχύνετε με την σάλτσα που φτιάξατε

    -Ψήνετε σε μέτριο φούρνο

    To σπιτικό Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino