Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Γιουβαρλάκια Αυγολέμονο

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

Υλικά:
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/3 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 φλυτζάνι λάδι
  • 2 φέτες ψίχα ψωμιού άσπρου μουσκεμένο σε νερό και στιμμένο
  • ½ κιλό κιμά
  • 1 φλυτζανάκι του καφέ ρύζι
  • 3 αυγά
  • αλάτι, πιπέρι

  • Εκτέλεση

    -Βάζετε τον κιμά σε ένα μπωλ

    -Προσθέτετε το ψωμί, το 1 αυγό, τον μαϊντανό, το κρεμμύδι

    -Αλατοπιπερώνετε

    -Ζυμώνετε το μείγμα και πλάθετε τα γιουβαρλάκια

    -Τοποθετείτε τα γιουβαρλάκια σε μία κατσαρόλα

    -Τα σκεπάζετε με νερό

    -Ρίχνετε το λάδι

    -Αφήνετε να βράσουν σε μέτρια φωτιά

    -Πρέπει να μείνουν με αρκετό ζουμί στο τέλος

    -Μόλις είναι έτοιμα τα αποσύρετε από τη φωτιά

    -Χωρίζετε τους κρόκους απο τ ασπράδια

    -Στίβετε το λεμόνι

    -Χτυπάτε τους κρόκους από τα υπόλοιπα αυγά

    -Χτυπάτε τ΄ασπράδια σε μαλακή μαρέγκα

    -Ρίχνετε τους κρόκους στην μαρέγκα

    -Προσθέτετε τον χυμό λεμονιού

    -Προσθέτετε λίγο λίγο το ζουμί από την κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς να μην κόψει το αυγό

    -Γυρίζετε το μίγμα στην κατσαρόλα

    -Κουνάτε την κατσαρόλα να πάει το αυγολέμονο παντού

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    To σπιτικό Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino