Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Παστίτσιο

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

Υλικά:
  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ, 2 φλυτζάνια νερό
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 6 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 κουταλιές βούτυρο
  • 1/2 φλυτζάνι λάδι
  • 3 φλυτζάνια κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1/2 κιλό κιμά
  • 1 ξυλαράκι κανέλλα
  • 4 κουταλιές βούτυρο
  • 1 κονσέρβα τοματάκι, 1 κουταλιά πελτέ
  • 1 πακέτο μακαρόνια χοντρά
  • 1/2 φλυτζάνι κρασί
  • λίγο μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 κρόκο αυγού

  • Εκτέλεση

    -Σε μία κατσαρόλα βάζετε νερό να βράσει

    -Μόλις βράσει ρίχνετε τα μακαρόνια

    -Αφήνετε να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου

    -Βγάζετε από την κατσαρόλα τα μακαρόνια και τα στραγγίζετε

    -Στην κατσαρόλα βάζετε το βούτυρο να λιώσει

    -Τσιγαρίζετε τα μακαρόνια και τα στρώνετε σε ένα ταψί

    -Πασπαλίζετε με τυρί

    -Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι

    -Προσθέτετε τον κιμά και τσιγαρίζετε ανακατεύοντας με πηρούνι για να μην σβολιάσει

    -Προσθέτετε το σκόρδο, την κανέλλα

    -Αλατοπιπερώνετε

    -Σβήνετε με κρασί

    -Προσθέτετε τον μαϊντανό

    -Ρίχνετε την τομάτα και τον πελτέ και ανακατεύετε

    -Ψήνετε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά

    -Αφαιρείτε την κανέλλα

    -Στρώνετε τον κιμά πάνω από τα μακαρόνια

    -Λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο

    -Ζεστένετε το γάλα διαλυμένο στο νερό

    -Προσθέτετε στο λιωμένο βούτυρο, το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς

    -Μόλις γίνει μια σφικτή μάζα προσθέτετε λίγο λίγο το γάλα ζεστό ανακατεύοντας να μην σβολιάσει και δεν ρίχνετε άλλο αν πρώτα δεν πιεί το προηγούμενο

    -Προσθέτετε τον κρόκο και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε

    -Στρώνετε την μπεσαμέλ από πάνω από τον κιμά

    -Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί

    -Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά περίπου

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    To σπιτικό Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino