Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Κανελόνια

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

Υλικά:
  • 1/2 φλυτζάνι κρασί
  • αλάτι και πιπέρι
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • ρίγανη
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 φλυτζάνια κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1 φλυτζάνι λάδι
  • 1 ξυλαράκι κανέλλα
  • 1/2 κιλό κιμά
  • 2 κουταλιές πελτέ
  • 1 πακέτο κανελόνια
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 2 κονσέρβες τοματάκι

  • Εκτέλεση

    -Σε μία κατσαρόλα βάζετε το μισό λάδι να κάψει

    -Προσθέτετε το 1 κρεμμύδι και το τσιγαρίζετε

    -Προσθέτετε την 1 κονσέρβα τοματάκι και την 1 κουταλιά πελτέ

    -Αλατοπιπερώνετε

    -Προσθέτετε τη ρίγανη και τις 2 σκελίδες σκόρδο

    -Αφήνετε να σιγοβράσει για 15 λεπτά

    -Σε μία άλλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι και τσιγαρίζετε το υπόλοιπο κρεμμύδι

    -Προσθέτετε τον κιμά και τσιγαρίζετε ανακατεύοντας με πηρούνι για να μην σβολιάσει

    -Προσθέτετε τις άλλες 2 σκελίδες σκόρδο και την κανέλλα

    -Αλατοπιπερώνετε

    -Σβήνετε με κρασί

    -Προσθέτετε τον μαϊντανό

    -Ρίχνετε την υπόλοιπη τομάτα και τον πελτέ και ανακατεύετε

    -Ψήνετε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά και να μέινει με τη σάλτσα του

    -Αφαιρείτε την κανέλλα

    -Γεμίζετε ένα ένα κανελόνι με τον κιμά προσεκτικά και τα τοποθετείτε το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα ταψί

    -Τα περιχύνετε με την σάλτσα που φτιάξατε

    -Ψήνετε σε μέτριο φούρνο

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    To σπιτικό Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino