Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Γαλακτομπούρεκο

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

Υλικά:
  • ξύσμα λεμονιού
  • 3/4 φλυτζάνι σιμιγδάλι
  • 4 αυγά
  • 1 1/4 φλυτζάνια ζάχαρη
  • 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
  • 4 1/2 φλυτζάνια γάλα
  • 2 1/2 φλυτζάνια νερό
  • 1 κουτί φύλλο
  • 1/2 φλυτζάνι βούτυρο
  • 2 1/2 φλυτζάνια ζάχαρη

  • Εκτέλεση

    -Βάζετε το γάλα να βράσει

    -Σε ένα μπωλ βάζετε το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, τα αυγά και ανακατεύετε

    -Ρίχνετε το μείγμα στο καυτό γάλα και αφήνετε να βράσει ανακατεύοντας μέχρι να πήξει

    -Προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού

    -Λιώνετε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι

    -Στρώνετε σε ένα ταψί τα μισά φύλλα ραντίζοντας ένα ένα με το λιωμένο βούτυρο

    -Απλώνετε τη γέμιση

    -Στρώνετε τα άλλα μισά φύλλα ραντίζοντας και αυτά ένα ένα με το λιωμένο βούτυρο

    -Διπλώνετε τα φύλλα που περισσεύουν μέσα στο ταψί

    -Χαράζετε την πίτα με ένα μαχαιράκι στα κομμάτια που θέλετε

    -Ραντίζετε με βούτυρο

    -Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να ξανθίνει το φύλλο

    -Βάζετε τη ζάχαρη, το λεμόνι και το νερό να βράσει

    -Μόλις γίνει το σιρόπι το ρίχνουμε στο κρύο γαλακτομπούρεκο

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    To σπιτικό Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino