Εκτέλεση
-Βάζετε το γάλα να βράσει
-Σε ένα μπωλ βάζετε το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, τα αυγά και ανακατεύετε
-Ρίχνετε το μείγμα στο καυτό γάλα και αφήνετε να βράσει ανακατεύοντας μέχρι να πήξει
-Προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού
-Λιώνετε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι
-Στρώνετε σε ένα ταψί τα μισά φύλλα ραντίζοντας ένα ένα με το λιωμένο βούτυρο
-Απλώνετε τη γέμιση
-Στρώνετε τα άλλα μισά φύλλα ραντίζοντας και αυτά ένα ένα με το λιωμένο βούτυρο
-Διπλώνετε τα φύλλα που περισσεύουν μέσα στο ταψί
-Χαράζετε την πίτα με ένα μαχαιράκι στα κομμάτια που θέλετε
-Ραντίζετε με βούτυρο
-Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να ξανθίνει το φύλλο
-Βάζετε τη ζάχαρη, το λεμόνι και το νερό να βράσει
-Μόλις γίνει το σιρόπι το ρίχνουμε στο κρύο γαλακτομπούρεκο
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου