Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Μακαρόνια με κιμά

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

Υλικά:
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 φλυτζάνια κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1/2 φλυτζάνι λάδι
  • 1 ξυλαράκι κανέλλα
  • 1/2 κιλό κιμά
  • 1 κουταλιά πελτέ
  • 4 κουταλιές βούτυρο
  • 1 κονσέρβα τοματάκι
  • 1 πακέτο μακαρόνια Νο 6 ή όποια προτιμάτε
  • αλάτι και πιπέρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλυτζάνι κρασί
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό

  • Εκτέλεση

    -Σε μία κατσαρόλα βάζετε νερό να βράσει

    -Μόλις βράσει ρίχνετε τα μακαρόνια

    -Αφήνετε να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου

    -Βγάζετε από την κατσαρόλα τα μακαρόνια και τα στραγγίζετε

    -Στην κατσαρόλα βάζετε το βούτυρο να λιώσει μαζί με λίγο αλάτι

    -Τσιγαρίζετε τα μακαρόνια, αποσύρετε από τη φωτιά και τα σκεπάζετε

    -Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι

    -Προσθέτετε τον κιμά και τσιγαρίζετε ανακατεύοντας με πηρούνι για να μην σβολιάσει

    -Προσθέτετε το σκόρδο, την κανέλλα

    -Αλατοπιπερώνετε

    -Σβήνετε με κρασί

    -Προσθέτετε τον μαϊντανό

    -Ρίχνετε την τομάτα και τον πελτέ και ανακατεύετε

    -Ψήνετε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά και να μέινει με τη σάλτσα του

    -Αφαιρείτε την κανέλλα

    -Σερβίρετε τα μακαρόνια σε πιάτα

    -Στρώνετε τον κιμά πάνω από τα μακαρόνια

    -Πασπαλίζετε με τυρί

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    To σπιτικό Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino