Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Δίπλες

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

Υλικά:
  • 2 βανίλιες
  • 1 κουταλάκι μπέϊκιν πάουντερ
  • 10 αυγά
  • 4 κουταλιές ζάχαρη άχνη
  • 1 κιλό αλεύρι σκληρό
  • λάδι για τηγάνισμα
  • 1 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 1 1/2 φλυτζάνι νερό

  • Εκτέλεση

    -Βάζετε σε ένα μπωλ το αλεύρι

    -Ανοίγετε έναν λάκκο, και προσθέτετε τη ζάχαρη, τις βανίλιες, τα αυγά και το μπέϊκιν πάουντερ

    -Ζυμώνετε μέχρι να γίνει η ζύμη σφικτή

    -Αφήνετε για μισή ώρα να ξεκουραστεί

    -Κόβετε μικρά κομμάτια και τα ανοίγετε φύλλα

    -Χαράζετε σε κάθε φύλλο με ένα μαχαιράκι γραμμές

    -Βάζετε το λάδι να κάψει

    -Ρίχνετε τις δίπλες και τηγανίζετε

    -Γυρίζετε να τηγανιστούν και από τις δύο πλευρές

    -Μόλις τηγανιστούν τις βάζετε να στραγγίξουν σε ένα πιάτο που έχετε καλύψει με χαρτί κουζίνας μία σίτα ή στρατσόχαρτο

    -Εάν θέλετε ρίχνετε ζάχαρη άχνη από πάνω ή το σιρόπι

    -Βάζετε σε μία κατσαρόλα τη ζάχαρη και το νερό και αφήνετε να βράσει 5-10 λεπτά

    -Και οι δίπλες και το σιρόπι πρέπει να είναι κρύα

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    To σπιτικό Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino