Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Τουλουμπάκια

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

Υλικά:
  • 5 αυγά
  • 1 1/2 φλυτζάνια βούτυρο
  • 1 1/2 φλυτζάνι νερό
  • 1 1/2 φλυτζάνι αλεύρι
  • 2 3/4 φλυτζάνια ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι σόδα
  • 1/2 λεμόνι
  • λάδι για τηγάνισμα

  • Εκτέλεση

    -Σε μία κατσαρόλα βράζετε το νερό με το βούτυρο

    -Προσθέτετε το αλεύρι και το γυρίζετε με μία σπάτουλα μέχρι να καβουρδιστεί

    -Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε τη σόδα και ανακατεύετε

    -Ανακατεύοντας προσθέτετε ένα ένα και τα αυγά

    -Σε μία άλλη κατσαρόλα βάζετε 1 1/2 φλυτζάνι νερό και τη ζάχαρη με πολύ λίγο λεμόνι και το βράζουμε μέχρι να γίνει σιρόπι

    -Αποσύρετε από τη φωτιά

    -Βάζετε το λάδι να κάψει και ρίχνετε μία κουταλιά του γλυκού κάθε φορά ζυμάρι για τα τουλουμπάκια ή βάζετε τη ζύμη σε ένα κορνέ σαντιγής και αφήνετε μικρές ποσότητες, μήκους ενός δακτύλου περίπου, να πέφτουν στο λάδι

    -Μόλις φουσκώσουν και ροδοκοκκινίσουν τα βγάζετε και τα ρίχνετε αμέσως στο σιρόπι

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    To σπιτικό Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino